У Пенсійному фонді України оголосили про перерахунок пенсій для осіб, які продовжують працювати та мають страховий стаж відповідно до умов.

Перерахунок стосується тих, хто на 1 березня 2024 року має 24 місяці страхового стажу або менше. При цьому пенсія також обчислюється із того заробітку, з урахуванням якого обчислено пенсійні виплати при її призначенні чи попередньому перерахунку, або враховується, зокрема, заробіток, який людина отримала, коли працювала після призначення/попереднього перерахунку пенсії.

Планується, що перерахунок пенсій для пенсіонерів, які продовжують працювати, буде проведено вже від 1 квітня 2024 року. Спочатку ПФУ повинен отримати відомості з Держреєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за І квартал (строк подачі звітів – до 10 травня).

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають свої доплати за попередні місяці, зокрема від 1 квітня.

Крім того, зазначено, що пенсіонерам, які працюють і отримують пенсію за вислугу років, перерахунок буде проведено у разі досягнення ними пенсійного віку.