В небі над окупованим Севастополем увечері 28 березня помітили російського винищувача, що горів та стрімко падав в море. 

Очевидці, що зняли відео падіння літака, помітили, що пілот встиг катапультуватися.

Інформацію по авіатрощу підтвердив так званий “губернатор” регіону Михайло Развожаєв.

«Громадянські об’єкти не постраждали. Пілот катапультувався. Його підібрали рятувальники рятувальної служби Севастополя на відстані двохсот метрів від берега. Його життю нічого не загрожує», — написав він у соцмережах.

Як повідомляють місцеві пабліки, повітряне судно загорілося після того, як у регіоні оголосили повітряну тривогу.

За даними Z-телеграм-каналу Fighterbomber, йдеться про винищувач Су-27. Спочатку стверджувалося, що модель літака – Су-35М, проте пізніше інформацію змінили.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Z-воєнкор” Юрій Котенок пише, що винищувач потрапив під “дружній вогонь” російської ППО. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Нагадаємо, у січні 2024 року російський диктатор Володимир Путін стверджував, що протиповітряна система рф не може збити свій літак.  

«Наші системи ППО за своїм визначенням завдавати поразки своїми літаками не можуть. Там стоять системи “свій-чужий”, скільки оператор на кнопку не натискав, наші системи ППО не спрацювали б», — заявив Путін.