Україна завдає ударів по військових об’єктах у Криму, знищуючи кораблі та інфраструктуру Чорноморського флоту РФ

У ніч на неділю, 24 березня 2024 року, Збройні сили України завдали потужного удару по Севастополю, вразивши десантні кораблі “Ямал” та “Азов”, а також вузол зв’язку та інші об’єкти інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

Експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке назвав цю атаку найбільшою з початку війни, перевершуючи вересневу операцію ЗСУ по штабу Чорноморського флоту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними Рьопке, удар завдали щонайменше п’ятьма західними крилатими ракетами Storm Shadow та Scalp, дві з яких влучили у супутникові антени, радіолокаційні системи та адміністративні будівлі. Лише одна ракета була перехоплена.

Американський військовий експерт Тайлер Роговей, посилаючись на супутникові знімки, пише, що “Ямал” та “Азов”, ймовірно, не зазнали серйозних пошкоджень. Проте це не остаточна оцінка, адже ситуація може змінитися.