Країни Заходу обіцяли розірвати економічні зв’язки з РФ, але продовжують співпрацювати з окупантами.

Російський титан продовжує залишатися необхідним елементом для західних компаній, особливо в аерокосмічній галузі. За даними видання The Washington Post, компанія “ВСМПО-АВІСМА”, яка майже третину цієї сировини постачала на ринок до 2022 року, продовжує зберігати свою позицію, отримуючи сотні мільйонів доларів від західних фірм, попри санкції та обіцянки розірвати економічні зв’язки з Росією.

Титановій компанії “ВСМПО-АВІСМА”, яка частково належить підсанкційному оборонному конгломерату “Ростех”, вже виплатили сотні мільйонів доларів.

Як відомо, ця компанія – російський монополіст, який не потрапив до санкційного списку ЄС та США. Америка все ж запровадила експортний контроль над “ВСМПО-АВІСМА”, але заборонено експортувати товари для компанії в РФ, але завозити титан з росії до США дозволено.

Зазначається, що 2022 року “ВСМПО” продала за кордон близько 15 тисяч тонн титану на 370 млн доларів, більшість сировини придбали Німеччина, Франція, США та Велика Британія. Вже 2023 року компанія експортувала титан мінімум на 345 мільйонів доларів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Навіть попри заяви таких гігантів як Airbus і Boeing про намір припинити закупівлю російського титану, вони продовжують співпрацювати з постачальниками цієї сировини.

Залежність від російського титану стає предметом серйозного занепокоєння для промислових та оборонних аналітиків. Метал використовується у виробництві як комерційних, так і військових літаків, і може стати об’єктом геополітичних впливів. Це може привести до критичних проблем для національної оборони та цивільної авіації, якщо Росія перекриє потік цієї сировини.