У ніч проти 22 березня РФ завдала потужної атаки по Україні, застосувавши десятки ракет й дронів. Серйозно постраждали енергетичні об’єкти у східній частині України.

Про це в ефірі “Сніданку з 1+1” сказав енергетичний експерт Олександр Харченко.

Триває потужна інформаційна атака з боку ворога

За словами експерта, ворог намагається посіяти паніку, розповідаючи про зруйновані дамби. Активно поширюється ще ціла низка фейків в інформаційному просторі. Реальність полягає в тому, що в східних областях, перш за все Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, є пошкодження енергосистеми.

“Немає жодних загроз для того, щоб були пошкоджені дамби. Дамби вони не здатні пошкодити, навіть якщо будуть старатися, в них це не вийде”, – наголосив Харченко.

Як відзначив експерт, зараз йде робота, спрямована на дві речі:

  • відновити живлення містам і регіонам, а їх вистачає у східній частині України, вона дуже постраждала;
  • зрозуміти план відновлення якомога швидший, який буде застосовано найближчими днями.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За оцінками експерта, до вечора більша частина тих, хто зараз без живлення, отримають його. Над цим дуже інтенсивно працюють усі належні служби.

Експерт також прокоментував інформацію про загрозу блекауту в Україні. Зокрема, йдеться про Харків.

“Блекауту в Україні однозначно не буде. В Харкові живлення протягом годин буде з’являтись. Над Харковом йде дуже інтенсивна робота, там десятки атак на інфраструктуру і навколо”, – резюмував Харченко.