В Україні з 1 квітня тарифи на газ та електроенергію становитимуть 7,96 грн за кубометр и 2,64 грн за 1 кВт*год відповідно. Вартість комунальних послуг не переглянуть.

Незважаючи на заяву з посиланням на окремі джерела, наразі Міненерго не розглядає варіанти підвищення тарифів.

Скільки коштуватиме електроенергія

З 1 квітня тариф на електроенергію не зміниться та становитиме 2,64 грн за 1 кВт*год. При цьому фіксована ціна може бути переглянута у травні, однак у Міненерго поки що про такі плани не повідомляють.

Вартість електроенергії переглянули влітку 2023 року. І хоча собівартість генерації, ремонтні роботи вимагають постійного перегляду тарифів, ймовірно, щонайменше протягом найближчих місяців (або навіть протягом усього року) підвищувати тариф не будуть.

Скільки буде коштувати газ

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

З 1 квітня тариф на газ для населення становитиме 7,96 грн за кубометр. Ціну не перерахували, при цьому тарифи теоретично можуть переглянути тільки після закінчення опалювального сезону.

Раніше в Кабміні заявляли, що на час дії військового стану та протягом шести місяців після нього переглядати тарифи не будуть. Однак вартість струму таки були змушені підвищити минулого літа. З газом ситуація стабільніша. Блакитного палива свого видобутку майже цілком вистачило задля забезпечення потреб.

Найменше 7,96 грн за куб можуть платити ті, хто вчасно розраховується за комуналку. Як повідомляють у “Нафтогазі”, розмір можливої знижки становить 1%. Щоб її отримати, потрібно за допомогою онлайн-сервісу заплатити газ до 15-го числа. Тобто якщо до 15 березня заплатити за газ, який ви використали у лютому, то у платіжці у квітні (за березень) буде знижка у розмірі 1%.