Наразі немає ризиків того, що російська окупаційна армія може прорвати кордон України у Сумській області. Хоча на прикордонні суттєво зросла кількість обстрілів.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив очільник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

“Ми знаємо сьогодні дані, які нам дозволяють сказати, що великої переваги відносно наших Збройних сил, які б дозволяли сказати, що є такі можливі дії ворога… я б так не оцінював. Знаючи й наші сили, і знаючи сили ворога, то сьогодні такої небезпеки не існує. Це що стосується землі. Найбільша небезпека для нашого регіону — це повітряні та ракетні удари, які значно інтенсивніше стали відбуватися по нашій інфраструктурі”, — розповів керівник ОВА.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, близько п’яти населених прикордонних пунктів Сумщини “найбільше страждають від обстрілів”. У кожному з них, за інформацією місцевої влади, залишилось від трьох до десяти людей, яких наразі евакуюють ЗСУ. В інших прикордонних населених пунктах “менш загрозлива ситуація”.

Артюх розповів, що місцеві жителі повністю покинули 22 населених пункти Сумщини і передали управління Збройним силам України.