Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ухвалив офіційне рішення щодо участі спортсменів з росії та Білорусі на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Згідно з цим рішенням, російські та білоруські атлети, які будуть допущені виключно в нейтральному статусі (AIN), матимуть свій спеціальний прапор та гімн, і їм буде заборонено брати участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року у Парижі.

Також МОК оприлюднив новий гімн росії на Олімпіаді, у якому немає слів, а створений він спеціально для цієї події. Медалі, виграні спортсменами в нейтральному статусі, не будуть враховуватися в загальній таблиці медалей.

Спортсмени в нейтральному статусі не будуть брати участі у параді делегацій під час церемонії відкриття, але матимуть можливість випробувати цю подію. Це відповідає сценарію, який був використаний для незалежних олімпійських учасників на Іграх у Барселоні 1992 року.

Рішення щодо участі спортсменів в нейтральному статусі у церемонії закриття буде прийняте пізніше, оскільки ця церемонія не передбачає участь команд, а всі спортсмени виходять разом.

Умови допуску для нейтральних спортсменів на Олімпіаді-2024 встановлені МОК ще у грудні. Згідно з цими умовами, кваліфіковані спортсмени з російським чи білоруським паспортом будуть заявлені та змагатимуться як індивідуальні нейтральні спортсмени.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Спортсмени, які активно підтримують війну, а також ті, хто уклали контракт із російськими чи білоруськими військовими органами, не будуть допущені до участі чи участі у змаганнях.

МОК нагадав, що санкції проти Росії та Білорусі залишаються чинними на час Олімпійських ігор у Парижі 2024 року.