Поліція Києва розкрила схему, пов’язану із фальшивим отриманням гуманітарної допомоги. За інформацією, що надійшла від пресслужби поліції, злочинну діяльність виявили завдяки спільним зусиллям правоохоронців та волонтерських організацій.

Група шахраїв, встановлені як мешканці Києва 1990 та 1992 років народження, видаючи себе за представників військових частин, звертались до благодійних фондів з проханням про надання гуманітарної допомоги. Імітуючи потреби військових, вони отримували від фондів тактичне знаряддя, медичне обладнання та інші речі, які потім перепродавали.

“На цей час встановлена причетність фігурантів до семи злочинних епізодів на загальну суму близько 1,7 мільйона гривень. Ділкам загрожує до восьми років позбавлення волі”, – заявили в правоохоронних органах.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Під час обшуків у місцях проживання затриманих правоохоронці вилучили значну кількість грошей, телефонів, комп’ютерної техніки, фальшивих документів та інші предмети, які підтверджують їхню причетність до шахрайства.

Підозрюваних вже затримано, а слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні семи злочинних епізодів шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групи осіб, у великих розмірах. Вони знаходяться під вартою з правом внесення застави. Санкція інкримінованих статей передбачає до восьми років позбавлення волі.