Останні події на кордоні Росії з Україною підкреслили проблему недостатнього прикриття кордону з боку Росії. За словами експертів, російські війська не здатні ефективно контролювати кордон через недостатню кількість особового складу та обладнання.

Повномасштабні активності у прикордонній зоні проводили легіон “Свобода Росії”, РДК та інші підрозділи, які складаються з росіян, готових боротися з путінським режимом. Ці дії виявилися більш масштабними та тривалими, ніж раніше, вважає військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. 

На думку експерта, кордон Росії з Україною практично не прикритий, хоча обладнання й оснащення угруповання прикриття кордону є достатніми для проведення оборонних дій. Загалом угруповання прикриття кордону становить близько 35 тисяч осіб та має на озброєнні танки, бронетехніку та артилерію.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте, цього виявляється недостатньо для ефективного контролю над кордоном завдовжки понад 750 км. За його даними, у прикордонній зоні відсутній необхідний ресурс для здійснення ефективної оборони з боку Росії, що призводить до зростання ризику провокацій та інцидентів.

Експерт також підкреслює, що активності у прикордонній зоні можуть стати прологом до створення вздовж кордону з Україною буферної демілітаризованої зони. Однак, зараз російське командування не має єдиного дієвого рішення для розв’язання прикордонної проблеми, що ставить його у незручне становище.