Стало відомо, в чому потрібно замочити цибулю перед садінням, щоб отримати щедрий врожай без стрілок.
Перш ніж садити цибулю, замочіть її у спеціальному розчині з харчової соди. Такий розчин виявляє протигрибкову та антисептичну дію, покращує якість посадкового матеріалу, забезпечуючи стійкість до хвороб та запобігаючи стрілкуванню, що сприяє високій врожайності.
Замочування в соді також збагачує цибулю корисними мінеральними речовинами, що допомагає їй краще роститися, особливо в умовах незбагаченого ґрунту.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Як правильно провести обробку цибулі перед садінням:
- Розведіть харчову соду у воді в співвідношенні 1 ст. ложка на 1 літр води.
- Переконайтеся, що розчин нагрітий до температури від +45° C до +60° C.
- Очистіть цибулю від лусочок перед замочуванням, але не потрібно повністю очищати від верхнього лушпиння.
- Замочіть цибулю у розчині протягом щонайменше 30 хвилин, прикривши її контейнером, щоб розчин не охолонув.
- Також можна використовувати соду для розкислення ґрунту. Додайте невелику кількість соди в лунку перед садінням цибулі, щоб запобігти розвитку патогенних мікроорганізмів.
Цей простий та ефективний метод обробки цибулі перед садінням допоможе забезпечити вам більший врожай та здорові рослини.