Стало відомо, в чому потрібно замочити цибулю перед садінням, щоб отримати щедрий врожай без стрілок.

Перш ніж садити цибулю, замочіть її у спеціальному розчині з харчової соди. Такий розчин виявляє протигрибкову та антисептичну дію, покращує якість посадкового матеріалу, забезпечуючи стійкість до хвороб та запобігаючи стрілкуванню, що сприяє високій врожайності.

Замочування в соді також збагачує цибулю корисними мінеральними речовинами, що допомагає їй краще роститися, особливо в умовах незбагаченого ґрунту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як правильно провести обробку цибулі перед садінням:

  1. Розведіть харчову соду у воді в співвідношенні 1 ст. ложка на 1 літр води.
  2. Переконайтеся, що розчин нагрітий до температури від +45° C до +60° C.
  3. Очистіть цибулю від лусочок перед замочуванням, але не потрібно повністю очищати від верхнього лушпиння.
  4. Замочіть цибулю у розчині протягом щонайменше 30 хвилин, прикривши її контейнером, щоб розчин не охолонув.
  5. Також можна використовувати соду для розкислення ґрунту. Додайте невелику кількість соди в лунку перед садінням цибулі, щоб запобігти розвитку патогенних мікроорганізмів.

Цей простий та ефективний метод обробки цибулі перед садінням допоможе забезпечити вам більший врожай та здорові рослини.