Британська розвідка назвала причину, чому у російській федерації кількість чоловіків з інвалідністю б’є рекорди.

За даними розвідки, йдеться про чоловіків-інвалідів у віці від 31 до 59 років та за період з 2022 по 2023 рік. Цей ріст, кажуть аналітики, викликаний значними втратами армії РФ у війні проти України.

Пенсійний фонд РФ та Фонд соцстраху росії підрахував, що кількість чоловіків з інвалідністю у 2023 році зросла на 30% або на 507 тисяч порівняно з попереднім роком. Розвідка знаходить прямий зв’язок з участю російських чоловік у так званій “спеціальний воєнній операції” проти сусідньої держави.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами демографів, збільшення кількості інвалідів пов’язано з пораненнями, отриманими військовослужбовцями РФ під час воєнних дій. Цей факт має серйозний вплив на медичні та соціальні служби країни.

Крім цього, середньоденна кількість втрат росії зросла з моменту початку російського наступу у 2023 році, досягаючи в середньому 983 людей на добу. Ці тенденції, зауважують аналітики, свідчать про серйозні наслідки війни для російського суспільства.