Колишнє Каховське водосховище, спущене після підриву Каховської ГЕС росіянами, знову заповнюється водою. Це явище має значний вплив на хід бойових дій в регіоні.

Згідно з супутниковими знімками Sentinel Європейського космічного агентства, порівняння знімків від 11 березня 2024 року та 28 жовтня 2023 року свідчить про те, що значні території колишнього водосховища знову опинилися під водою.

Це пов’язано з природними процесами танення снігу. Зараз Дніпро повернувся до свого історичного річища, а місцевість нагадує Великий Луг, яким вона була до затоплення.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Повернення води робить цю місцевість непридатною для масштабних десантних операцій. Ґрунт стає м’яким та заболоченим, що робить неможливим пересування важкої техніки, включно з амфібійною.

Варто зазначити, що така мінливість водного режиму є природним явищем для Великого Лугу. Мінімальний рівень води спостерігається у вересні-жовтні, а з настанням весни та повені місцевість перетворюється на “майже суцільний водний простір” до середини літа.