На кордоні РФ 12 березня танки військових формувань “Легіон Свобода Росії”, “Російський Добровольчий Корпус” (РДК) та “Сибірський батальйон” перетнули кордон Російської Федерації. Представники цих формувань заявили, що йдуть звільняти земляків від путінського режиму. 

У легіоні “Свобода Росії” заявила, що “відбиратимуть у режиму російську землю сантиметр за сантиметром”.

Зранку бойові дії розгорталися в декількох населених пунктах на території Росії, таких як Грайворон, Березове, Горьковське, Бєлгород, Шебекіно та Козинці.  

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Головне управління розвідки Міністерства оборони України вже прокоментувало події, стверджуючи, що “Легіон Свобода Росії”, РДК і “Сибірський батальйон” діють як самостійні підрозділи громадян Росії на їхній власній території.

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, якого пов’язують з діяльністю легіону “Свобода Росії”, у своєму Телеграм-каналі написав, що бійці РДК та Легіону зайшли в смт Тьоткіно та взяли його під контроль.