На начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова здійснили більше десяти спроб замахів. Унаслідок них загинули українські офіцери-розвідники.

Про це заявив представник пресслужби ГУР Андрій Юсов в інтерв’ю для каналу “FreeДом”. Воно мало вийти в ефірі ввечері 12 березня.

За словами спікера, головними цілями для агресора є представники військово-політичного керівництва України – насамперед президент, а також начальники спецслужб.

“На генерала Буданова було скоєно понад десять спроб серйозних замахів. На жаль, внаслідок них за останні десять років є і загиблі офіцери української розвідки”, – заявив Юсов.

Він зауважив, що випадки почастішали з повномасштабним російським вторгненням. Також кремлівські пропагандисти регулярно поширюють фейки про загибель або поранення очільника української воєнної розвідки, на що сам Буданов відповідає жартами, мовляв, “ліквідацію” пережив нормально.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Представник ГУР зі свого боку попередив, що ціллю країни-агресора може стати будь-який патріот України.

“Кожен українець, який має чітку проукраїнську позицію, який всіма доступними йому методами протистоїть російським варварам, – це так чи інакше мішень”, – додав Юсов.