Валдіс Домбровскіс, віцепрезидент Єврокомісії, прокоментував ситуацію з блокуванням польськими фермерами українського кордону.

Він зазначив, що вимоги протестувальників неможливо виконати, адже Польща вже в односторонньому порядку заборонила імпорт українського збіжжя.

“Якщо поглянути на цю ситуацію, вона викликає багато запитань. Адже Польща вже заборонила імпорт українського збіжжя. Тож виникає питання, чому вони протестують проти зерна з України, якщо воно й так під забороною?”, – підкреслив Домбровскіс.

Він додав, що особисто спілкувався з польськими міністрами щодо цієї проблеми.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Я буду у Варшаві і використаю цю нагоду, щоб підняти і вирішити цю тему. Ми вже запропонували подовження угоди про лібералізацію торгівлі до червня 2025 року, включили додаткові гарантії щодо таких чутливих сільськогосподарських продуктів, як птиця та цукор. Також вжили інших заходів, таких як можливість реагувати у разі порушень в одній або кількох державах-членах ЄС. Тож у певному сенсі ці речі мають заспокоїти фермерів у Польщі. Але робота з розв’язання цього питання триває”, – наголосив він.

Домбровскіс також зауважив, що Єврокомісія активно співпрацює як з українською, так і з польською владою, щоб знайти вихід із цієї складної ситуації.