Глава держави Володимир Зеленський висловив свою переконаність, що головною метою президента РФ Володимира Путіна у війні в Україні є окупація всієї країни та приєднання її до Російської Федерації.

У інтерв’ю програмі Cinque minuti італійського телеканалу Rai, Зеленський наголосив, що Путін не задовольниться лише частиною території України, оскільки йому необхідно позбутися незалежності всієї країни.

“Його (Путіна – ред.) ціль – не окремі території. Його ціль – вся Україна. Тому Україні поки що ніхто, окрім сил України та союзницького партнерства, нічого не гарантує. Впевнені, що Путін не зацікавлений просто якоюсь територією, містом, селом або Кримом, або Донбасом. Він зацікавлений у зруйнуванні повністю України, доєднання всіх цих земель незалежної України до Росії”, – зазначив президент.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Зеленського, Путін обирає методи виконання цієї мети: політичні чи військові. Він порівняв окупацію Білорусі, де Путін повністю контролює владу, і втрату Білоруссю суверенітету, зі спробами впливати на політику в Україні через парламент.

Зеленський закінчив, зауваживши, що план Путіна щодо Криму або Донбасу – це риторика, оскільки його основна мета полягає в позбавленні Україну незалежності.