Сьогодні від кількості рослинних олій на прилавках супермаркетів двоїться в очах. Чого тільки не зустрінеш, адже, як кажуть, на кожен товар знаходиться свій покупець.

При цьому, якщо говорити про смаження, як найбільш поширений спосіб використання олії, то вибір різко звужується, так як багато видів олії під впливом високих температур перетворюються на отруту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Такі властивості, зокрема, мають такі види олії:

  • кокосова
  • гідрогенізована рослинна
  • кукурудзяна
  • соєва
  • пальмова

Найкращою олією для смаження, на думку лікарів, є олія авокадо. Воно містить мінімум кислот, що руйнуються при дії високої температури, а також багато ненасичених жирів.