Способів надати собі молодшого вигляду існує чимало – можна змінити зачіску та макіяж, можна зайнятись спортом. А можна переглянути свій підхід до власного гардеробу.

Кілька порад, як зробити це правильно, дала виданню GBNews британська дизайнерка Аманда Вейклі. За внесок у моду вона отримала Орден Британської імперії, а ще у свій 61 рік вдягається так, наче такого поняття, як вік не існує взагалі. Тож вона просто пояснила, як досягти такого ж ефекту будь-якій жінці.

За словами Вейклі, з віком потрібно менше гнатись за модними трендами і ставити на чільне місце свій персональний стиль. “Намагайтеся розробити ДНК свого стилю і додавати модні речі, які вам подобаються. Носіть свій одяг – не дозволяйте йому носити вас – і, найголовніше, насолоджуйтесь”, – порадила дизайнерка.  

Це означає, що варто віддавати перевагу речам, які вам личать і в яких вам насамперед зручно. А якимись трендовими предметами доповнювати образ, щоби він виглядав сучасно.

З роками також все актуальнішим стає підхід “менше означає більше”. Саме він допомагає здаватись молодше. “Якщо у вас чудова укладка, пом’якшіть макіяж. З іншого боку, якщо ви маєте довге волосся, зберіть його у повсякденний хвіст, але додайте глянсові червоні губи”, – запропонувала Вейклі.

Елегантні образи вона порадила робити менш формальними за допомогою якихось окремих елементів в стилі кежуал. Наприклад, вдягнути із діловим костюмом білі кросівки або просту білу футболку. А то й обидві ці речі. Тоді як простіші комплекти, на думку дизайнерки, краще доповнювати чимось справді екстравагантним: “Додайте ефектну прикрасу, таку як масивне золоте або срібне кольє, до джинсів, футболки та накинутого на плечі оверсайз жакета маскулінного крою”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На думку Вейклі, внесення спортивних ноток додає елемент крутості практично в будь-який образ. Так розкішне, пошите на замовлення пальто добре поєднається з джогерами, кросівками та бейсболкою.

Проте, дизайнерка наголосила, що хитрощам стилю можна навчитись, але головну роль все одно буде відігравати особистий смак, який треба розвивати все життя. Жінкам варто експериментувати, щоби знайти усе, що їм насправді підходить – від крою до кольорів та форм.