Велика Британія висунула сміливий план допомоги Україні: позичити їй всі заморожені активи російського центрального банку. Цей крок, значно радикальніший за пропозиції ЄС, дасть Україні значні ресурси для відновлення після війни.

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що активи будуть служити гарантією виплати репарацій, які Росія буде зобов’язана виплатити Україні після закінчення війни.

“Цей план дасть Україні значно більше коштів, ніж пропозиції ЄС, які обмежуються лише несподіваними прибутками від заморожених активів, що оцінюються в 4 мільярди доларів на рік”, – підкреслив Кемерон.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, існує можливість використовувати заморожені активи як гарантію для синдикованої позики або випуску облігацій, що надасть Україні необхідні кошти.

“Ми прагнемо до максимальної єдності G7 та ЄС у цьому питанні, але якщо не зможемо її досягти, я думаю, нам слід рухатися вперед з союзниками, які готові вжити таких заходів”, – додав він.