Часто городники хочуть отримати не просто великий урожай огірків, але й виростити солодкі та соковиті плоди, незалежно від сорту. І тут на поміч приходить унікальний японський спосіб вирощування.

Такий метод може зацікавити багатьох українських городників, адже він досить незвичайний.

Основний секрет цього способу полягає в тому, щоб використовувати для вирощування культури ґрунт з додаванням 5% (від загальної маси) морських водорослей. Саме від них залежить, наскільки добре проросте насіння, і як багато паростків приживеться.

А найголовніше полягає в тому, що більшість серйозних хвороб, наприклад, чорна ніжка, з’являються вкрай рідко або взагалі не нагадують про себе.

А коли розсада пересаджується, рекомендовано додавати у кожну лунку невелику кількість хлорели — мікроскопічних одноклітинних зелених водоростей. Вона, кажуть японці, сприяє укоріненню.

Також варто додати до ґрунту 1-2 ст. ложки подрібненої у порошок яєчної шкаралупи — це захищатиме майбутні кущики огірків від капустянки. Вирощувати насіння радять у паперових склянках, які розкладаються з часом.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Після пересаджування експерти радять додатково полити кожен кущик 0,5 л води.

Як мульчування японці використовують солому, якою прийнято накривати грядку шаром у 3 см. А ось якщо додати підживлення на основі азоту, то огірки вийдуть дуже соковитими і солодкими, незалежно від сорту.