1 березня у Москві пройшли відспівування та похорон опозиціонера Олексія Навального, який загинув у колонії 16 лютого. Поховали політика на Борисівському цвинтарі. 

На церемонії прощання були присутні батьки опозиціонера Людмила та Анатолій Навальні. Дружина Юлія нині перебуває за кордоном. Вона попрощалася з чоловіком у соцмережах, де опублікувала повідомлення про те, що не знає, як буде жити без нього, однак пообіцяла боротися, аби він міг пишатися нею. 

Коли Навального хоронили, поблизу кладовища зібрався натовп, який скандував “Навальний!”, “Героям слава!”, “Путін – вбивця”, “Свободу політв’язням!”.

Біля Борисовського цвинтаря з’явилися стихійні меморіали, однак поліціянти їх розбирають. 

Оглядач Bild Юліан Репке зауважив, що цей похорон може стати останнім мітингом опозиції в Росії.  

“Це їхній останній шанс публічно продемонструвати, що існує інша Росія, і не всі в Москві капітулювали перед диктатором Путіним”, – зауважив журналіст.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

В контексті загострення репресій та обмежень на демонстрації в Росії після початку війни в Україні, цей мітинг може визначити край масових виступів проти режиму Путіна. 

Влада здійснює суворі каральні заходи навіть проти найобережнішої критики. За словами оглядача, це може бути останнім виступом протесту, який не припинено в зародку російськими спецслужбами.