Попри те, що перший день березня видався для українців по-справжньому весняним, з повною відсутністю вітру, безхмарною погодою та комфортними +10 за вікном, цьогорічного раннього потепління чекати не варто.

Як повідомляють в Укргідрометцентрі, слідом за аномально теплими останніми днями лютого та першими днями березня настануть звичніші для цієї пори року вітри, грози і навіть опади у вигляді снігу.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами синоптиків, справжня весна прийде до України лише у другій половині місяця. На півдні це відбудеться вже на початку третього тижня місяця, а в решті регіонів — останні дні березня чи перші дні квітня.

«Березень вважається першим весняним місяцем, але часто погода в ньому нагадує зимову, траплялися випадки аномальних, як для березня, 20-градусних морозів», — нагадують фахівці.