Гармонія в сім’ї та щастя в подружньому житті – це не тільки результат злагоджених відносин, але й дотримання традицій та певного “розміщення” в подружньому ліжку. 

Здається, що вам не важливо, з якого боку ваша половинка спить поруч? Виявляється, є не тільки народні та релігійні пояснення, але й наукові відомості, які рекомендують спеціальне “місце” для жінки поруч з чоловіком.

Згідно із народними переказами, гармонія в парі залежить від того, з якої сторони від жінки спить чоловік. Вони вважали, що це має своєрідне пояснення: більшість людей – праворукі, і саме в правій руці чоловік тримає зброю, якою захищає своїх рідних. Ці традиційні вірування виходять із глибин давнини, коли люди залежали від власної безпеки та виживання.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вчені також висловлюють свої думки на цю тему, стверджуючи, що для оптимальної енергетичної взаємодії між партнерами жінка повинна спати зліва від чоловіка. Виявляється, мозок чоловіка і жінки працює по-різному, і вони можуть підтримувати одне одного на енергетичному рівні, якщо знаходяться в потрібних положеннях.

Релігійне обґрунтування також підтримує цю ідею. Під час вінчання наречена завжди стоїть зліва, а церковні традиції пояснюють це розташуванням ікон: зліва – образ Діви Марії, а справа – образ Ісуса Христа.