З початку 2024 року Сили оборони ведуть справжній відстріл російської авіації, який в останні тижні, взагалі, йде в режимі нон-стоп. На це звернули увагу експерти групи “Інформаційний опір”.

За січень та неповний лютий стало відомо про знищення, як мінімум, 12 російських літаків та 1 вертольота, серед яких надцінні та дуже дорогі А-50, Іл-22, Іл-76, а також Су-34.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як зазначають аналітики, все те, що відбувається на наших очах, б’є по Росії, звичайно ж, фінансово та репутаційно, але більшою мірою стратегічно.

«Росія втрачає унікальні, дорогі літаки глибокому тилу, а її тактична авіація в безпечній зоні, що раніше вважалася, знаходиться аж ніяк не в безпеці», — пояснили в групі, додавши, що кінцевою метою поточних дій української сторони є видавлювання авіації РФ з повітряного простору нашої країни в межах 1991 року.