Президент України Володимир Зеленський 25 лютого заявив, що план контрнаступу ЗСУ, який мав бути впроваджений 2023 року, був відомий Кремлю ще до його початку.

Військовий експерт Іван Ступак вважає, що цей план могли розкрити “кроти” – це могли бути проросійські агенти, що отримували інформацію з органів влади та зрештою надсилали її у Москву.

“Територія України не така вже й велика, і росіяни мали можливість отримувати інформацію з приводу розміщення наших військ, про їхню кількість”, – сказав експерт.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Іван Ступак каже, що на сході України чимало “ждунів”, які воліють співпрацювати з російськими силовиками та військовими: “Працює технічна розвідка Російської Федерації, перехоплення телефонів, листування”. 

“Наші військові казали, що десь за три тижні до контрнаступу росіяни все розуміли. Тобто ворог прорахував наш контрнаступ”, – додав Іван Ступак.