Життя в сучасному світі і так досить дороге і облаштування квартири не є винятком. Наприклад, купівля декору спочатку може здатися незначною витратою, але насправді вона може істотно вплинути на ваш бюджет.

Зрозуміло, що не варто економити на усьому підряд, але є декілька речей, які зовсім не несуть користі для вас і вашого будинку. Про те, на що не варто витрачати свої кошти, розповіли Real Simple.

Килим

Дизайнери інтер’єру вважають, що, зважаючи на функціонал килимів, більшість з них коштують невиправдано дорого. Замість того, щоб придбати килим ручної роботи або величезний старовинний східний килим, краще зосередитися на більш компактних та дешевих варіантах.

Крім того, особливо якщо у вас є хатні улюбленці, килими втрачають свій гарний вигляд доволі швидко. Тому не варто переплачувати за недовговічну красу.

Штори та штанги

Індивідуальна обробка вікон може коштувати тисячі доларів, але насправді вагомих причин, щоб витрачати на це такі кошти немає. Наразі існує багато універсальних та гарних карнизів, штор тощо, які можна придбати за розумну вартість у магазинах масового виробництва.

Якщо ваші вікна не стандартного розміру, ви завжди можете замовити більші штори та підшити їх у місцевого кравця. Це вийде значно дешевше, ніж робити все це в індивідуальному порядку.

Декоративні подушки

Дизайнерські декоративні подушки, хоч і мають гарний та унікальний вигляд, вони можуть значно вплинути на ваш бюджет. Якщо вас не влаштовують варіанти, які можна придбати в звичайних або інтернет магазинах, краще купіть якісну тканину, та зверніться до ательє, щоб вони пошили вам ідеальний декор. Це вийде значно економніше.

Крім того, подушки мають дуже просту форму, так що якщо ви або ваші друзі вміють шити, то економія збільшиться в рази.

Зрозуміло, що для створення затишку необхідно прикрашати чимось свої стіни. Але твори мистецтва нерідко мають неймовірно завищену ціну. Експерти рекомендують шукати речі, які відображають вашу особистість, у комісійних магазинах, аутлетах або на громадських мистецьких виставках.

Сезонний декор

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерти вважають, що речі, які будуть радувати вас лише декілька днів в році не вартують своїх коштів. Деякі вважають, що єдине свято, яке може бути винятком – це Новий Рік. Але навіть для нього не варто купляти величезну ялинку та прикрашати її дизайнерським іграшками, що коштують, як пів вашої зарплати.

Натомість подумайте над тим, щоб купувати декор на післясвяткових розпродажах.

Книги та журнали

Журнали в твердій обкладинці та книги можуть чудово підійти для того, щоб прикрасити ваші самотні полиці. Але чи варто витрачати сотні доларів на декор, який ви, напевно, навіть і не прочитаєте? Якщо ви все ж прагнете заповнити свої книжкові полиці друкованими виданнями, краще замовляти вживані версії. Їх можна знайти або в інтернеті, або на різноманітних розпродажах та барахолках.