Суд взяв під варту екснардепа Пашинського у справі про заволодіння нафтопродуктами

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського. Його підозрюють у співорганізації заволодіння націоналізованими нафтопродуктами, що належали олігарху-втікачу Сергію Курченку.

Суддя ВАКС Наталя Мовчан задовольнила клопотання прокурорів частково. Пашинський буде перебувати під вартою до 25 квітня 2024 року.

Альтернативний запобіжний захід – застава у розмірі 272,52 млн грн.  

Раніше ВАКС заарештував у цій справі бізнесмена Сергія Тищенка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Пашинському, Тищенку та іншим у заволодінні арештованими нафтопродуктами Курченка, які підлягали націоналізації.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними слідства, у 2014 році суд наклав арешт на 97 тис. тонн нафтопродуктів, ввезених в Україну з порушенням закону. Тищенко та Пашинський, ймовірно, розробили схему заволодіння арештованим майном, створивши для цього злочинну організацію.

Пашинський нібито забезпечив контроль за базами зберігання нафтопродуктів підрозділами МВС, а Тищенко організував продаж сировини за заниженими цінами підконтрольній йому компанії.

Внаслідок реалізації схеми, державі було завдано збитків на суму 967 млн грн.