24 лютого, у день другої річниці жорстокого вторгнення Росії в Україну, польські активісти провели дві потужні акції протесту біля резиденції посла РФ у Варшаві.

Перша акція: біля воріт вілли, де мешкає Сергій Андрєєв, активісти висипали дві тонни гною, символізуючи огиду до дій Росії. У цю купу вони встромили закривавлений прапор Росії з літерою “Z” та розгорнули банер з чітким посланням: “Росія = лайно! Ви не маєте права бути в Європі! Геть звідси!”.

“Наша мета – надіслати чіткий сигнал польській владі та ЄС. Час виставити російських дипломатів з нашої країни!”, – заявив один з активістів, Домінік.

Друга акція: активісти, включаючи членів “Євромайдану-Варшава”, організували ранню “демонстрацію” на вулиці Бетховена, де проживають російські дипломати.

Використовуючи гучні сирени, звуки вибухів і пострілів, вони імітували жахливі умови, в яких українці живуть через дії Росії протягом 10 років.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Ми хотіли розбудити російських дипломатів так, як терористична Росія будить українців протягом 10 років”, – поділився учасник акції Микола Петрига.

Активісти закликають польську владу видворити з країни всіх російських дипломатів і закрити посольство РФ.