Українські фермери звертаються до польських протестувальників

Українські аграрії привезли на кордон з Польщею пошкоджену та знищену російськими окупантами сільськогосподарську техніку. Цей символічний крок має на меті продемонструвати польським фермерам, які протестують проти українського зерна, жорстоку реальність, з якою стикаються українці, намагаючись працювати на своїй землі під час війни.

З 23 лютого пошкоджена техніка буде розміщена на пункті пропуску “Краківець-Корчова”. Серед неї трактори, обприскувачі, вантажівки та комбайни з деокупованих територій Херсонської області.

Один з тракторів, К-701, був наданий підприємством, яке пережило окупацію з березня по листопад 2022 року. Окупанти знищили майже всю техніку та вкрали врожай, завдавши прямих збитків на суму близько 5 мільйонів євро.

Українські фермери наголошують, що вони борються за врожай ціною власного життя. Лише у 2023 році на деокупованих територіях Херсонської області на російських мінах підірвалося 20 аграріїв, 5 з яких загинули.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Загалом український аграрний сектор за два роки війни зазнав збитків на суму понад 80 мільярдів доларів. Найбільшою категорією збитків є пошкоджена та знищена сільськогосподарська техніка на 5,8 мільярда доларів.

Українські аграрії сподіваються, що демонстрація пошкодженої техніки допоможе польським колегам зрозуміти складність ситуації та припинити протести, які шкодять українській економіці.