Смерть Олексія Навального, лідера російської опозиції, викликала неоднозначну реакцію серед прихильників Володимира Путіна.

Олександр Баунов, експерт фонду Карнегі, пояснює, що російська пропаганда намагається позиціювати цю подію як невигідну для влади, нібито заперечуючи причетність до вбивства.

В інтерв’ю BILD Баунов зазначає, що така риторика спрямована на заспокоєння лояльних до режиму людей, яких може лякати сама ідея політичного вбивства.

Експерт підкреслює, що ця група людей не схильна до насильства і сама не вчинить вбивства.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він зауважив, що ідея політичного вбивства, навіть попри їхню лояльність до режиму, може викликати у них психологічний дискомфорт.

Таким чином, не всі прихильники Путіна схвалюють смерть Навального. Пропаганда намагається нівелювати негативний вплив цієї події на лояльних до режиму людей, апелюючи до їхніх моральних принципів.