110 бригада ЗСУ оприлюднила інформацію про трагічну загибель своїх побратимів, які не змогли евакуюватися з оточеного опорного пункту “Зеніт” в Авдіївці.

За словами бійців, противник, порушуючи всі правила ведення війни та міжнародні конвенції, не виконав обіцянку евакуювати й обміняти поранених українських військових.

Зазначається, що виведення українських військових з “Зеніту” відбувалося в надзвичайно складних умовах: безперервні бомбардування, атаки дронів, обстріли евакуаційних колон.

Деяких важкопоранених і загиблих не вдалося евакуювати через швидкий наступ ворога.

З метою допомогти пораненим беззбройним бійцям, українські військові зв’язалися з координаційним центром з обміну полоненими. Окупанти погодилися на евакуацію та обмін, українські бійці отримали наказ зберегти життя.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Згодом на ворожих ресурсах з’явилося відео з захопленого “Зеніту”, де рідні впізнали трьох загиблих українських захисників. За даними бригади, ворог також розстріляв ще двох бійців. Інформація про шостого бійця наразі не підтверджена.

110 бригада засудила дії російських окупантів, назвавши їх терористами та воєнними злочинцями. Відповідні органи проведуть розслідування та встановлять правду за фактом порушення законів та звичаїв війни.