Якщо ви не знаєте, як оригінально подати цвітну капусту з грибами й сиром, цей рецепт для вас. Соковитий стейк з апетитною скоринкою можна приготувати не лише з риби та м’яса, але і з цвітної капусти. Страва дуже корисна, смачна та легка.
Інгредієнти:
- капуста цвітна – 1 качан
- печериці – 150 г
- сир твердий – 150 г
- часник – 1 зубок
- перець чорний мелений
- паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- олія оливкова – 1 ст. л.
- олія рослинна – 1 ст. л.
- сіль
Спосіб приготування:
Цвітну капусту промиваємо та обсушуємо. Обрізаємо листя й основу качана. Нарізаємо вздовж слайсами завтовшки 2,5–3 см.
Гриби вимиваємо і нарізаємо пластинами. Часник очищуємо і роздавлюємо ножем. Обсмажуємо гриби з часником на сковороді з олією до золотистого кольору. Часник видаляємо.
В невеликій мисці змішуємо оливкову олію, солодку паприку, перець і сіль. Перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
На деко, застелене пергаментом, викладаємо капустяні стейки. Змащуємо кожен шматочок сумішшю з оливкової олії та спецій. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Дістаємо капустяні стейки з духовки, викладаємо на них гриби і посипаємо сиром, натертим на великій тертці. Знову кладемо до духовки та запікаємо ще 10 хвилин до золотистого кольору.