Рак є вкрай небезпечним захворюванням, але з кожним роком медицина просувається все далі методами його лікування. Втім, як і раніше, головним чинником, який визначає, наскільки великі шанси пацієнта позбутися недуги, є стадія, на якій він був діагностований.

На щастя, активна робота фахівцями ведеться не лише над методиками лікування онкологічних захворювань, а й над способами їх виявлення, причому зараз акцент багатьма з них робиться на тому, щоб максимально спростити цей процес і зробити його швидким за часом.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нещодавно, наприклад, фахівці розробили експрес-тест на виявлення раку молочної залози, вартість якого не перевищує ціни обіду у закладі швидкого харчування.

Щоб перевіритись на наявність хвороби необхідно лише нанести невелику кількість слини на тест смужку і протягом 5 секунд спеціальний пристрій показує, чи в біоматеріалі виявлені білки, пов’язані з раком.