На дорогах Польщі помічено значне збільшення колон військової техніки НАТО. Польські військові запевняють, що навчання “мають оборонний характер і не спрямовані проти жодної країни”.

З 12 лютого, в рамках навчань “НАТО – Steadfast Defender-24”, на дорогах Польщі значно посилиться рух військової техніки. Про це попередив Генеральний штаб Війська Польського.

Навчання “Steadfast Defender-24” проходитимуть з середини лютого до кінця травня.

До них залучать військову техніку, яка буде пересуватися практично по всій країні, як автошляхами, так і швидкісними та національними дорогами.

Пересування колон також буде використовуватися як тренувальний елемент.

Відпрацьовуватимуться такі завдання:

  • Прийняття та перекидання сил союзників.
  • Координація транскордонної діяльності.
  • Взаємодія з країнами перебування.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Військові колони супроводжуватимуть та охоронятимуть військова поліція та підрозділи контролю дорожнього руху Війська Польського у співпраці з поліцією. 

Польський Генштаб закликає громадян дотримуватися інформаційної безпеки та не публікувати інформацію та фото, які демонструють пересування військ та їх дислокацію.