Ракові захворювання залишаються однією з головних причин передчасної смертності в Україні, поступаючись за кількістю летальних випадків лише проблемам із серцево-судинною системою.

При цьому медицина все ще тільки пізнає всі тонкощі лікування раку, рік у рік відкриваючи нові тонкощі цього складного процесу. Наприклад, нещодавно вчені поділилися важливими відомостями щодо злоякісних утворень у легенях.

Як повідомили фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я, на сьогоднішній день причиною номер один виникнення цього типу раку є забруднене вихлопними газами повітря.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Дрібні частинки, що містяться у вихлопах авто, можуть проникати глибоко у легені, досягаючи альвеол, де відбувається обмін киснем та вуглекислим газом. Тут вони викликають запалення та порушують роботу клітин, що призводить до раку.

Також у ВООЗ зазначили, що незмінними супутниками раку, безумовно, залишаються тютюнопаління та зловживання алкоголем.