Росія намагається перетворити Маріуполь на «потьомкінське село», за допомогою пропаганди нав’язуючи людям по всьому світу, що на окуповані території України російська армія принесла не розруху, смерть та злидні, а нібито процвітання та благополуччя.

Як пише Financial Times, звівши кілька нових будинків та об’єктів інфраструктури, окупанти регулярно демонструють за допомогою них райдужну картинку нового життя зруйнованого міста.

На додаток, росіяни, нездатні зробити для міста щось варте, цинічно користуються досягненнями української влади, демонструючи як свої досягнення побудовані до війни сучасні школи, садки, лікарні, а також закуплений комунальний транспорт.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Загалом у місті склалася похмура картина, констатували у виданні, поспілкувавшись із кількома жителями Маріуполя.

За їхніми словами, головною проблемою зараз є захоплення житла, яке відбувається за прямим дорученням нової «влади». Маріупольців із центру міста безцеремонно переселяють на околиці, а на місці їхніх будинків російські будівельні компанії зводять елітну нерухомість для продажу росіянам.