Республіканець Дональд Трамп від січня 2024 року розпочав виборчу кампанію на посаду президента США.

Як пише OBOZ.ua, ймовірна перемога Трампа сприймається в межах стриманого оптимізму до апокаліптичних сценаріїв.

Світові політики та експерти неоднозначно сприймають перспективи перемоги Трампа на виборах. Тому мають як оптимістичні, так і песимістичні прогнози.

1. Трамп – відомий брехун і маніпулятор. За час президентства Трамп зробив мінімум 30 тисяч заяв, які мали спотворені факти або були відверто брехливими. У середньому 20 разів на день він публічно розповідав неправду.

Відтак, експерти вважають, що Трампа можна сміливо називати маніпулятором, а не людиною, яка погано володіє інформацією.

2. Трамп – непослідовний та непередбачуваний, чим небезпечний навіть для друзів, а не тільки ворогів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ще однією рисою особистості Трампа є його непередбачуваність у вчинках, що веде до непослідовності. До прикладу, за час свого президентства Трамп стягував флот США до Північної Кореї, а потім проводив переговори з Кім Чен Ином. Також в цей період американські військовослужбовці випустили ракети по сирійських терористах та російських терористах з “групи Вагнера”. Тому Трамп з легкістю може відмовитися від свої слів та обіцянок.

3. Популізм Трампа – нестабільний. Як відомо, Трамп – вправний популіст, який заради симпатії людей та отримання влади готовий обіцяти будь-що. Оскільки зараз Джо Байден підтримує Україну, то Трамп виступає проти цього, але тут більше йдеться проти підтримки свого конкурента.