Європарламент розслідує шпигунську справу за участі латвійської євродепутатки Тетяни Жданок. Вона підозрюється у шпигунстві на користь Росії та зв’язках із ФСБ. 

Новину про це оприлюднило видання The Insider, після чого Європейський парламент ухвалив рішення розпочати ретельне розслідування.

Голова Європарламенту Роберта Мецола відзначила, що до звинувачень на адресу депутатки “дуже серйозно ставляться”. Справа буде передана до Консультативного комітету з кодексу поведінки. 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім того, на конференції голів Європарламенту, запланованій на 31 січня, обговорять це питання та можливі наслідки для Жданок.

Зазначимо, що депутатка, яка є співголовою партії “Російський союз Латвії”, знаходиться під особливим наглядом після оприлюднення розслідування The Insider. За звітами видання, Тетяна Жданок співпрацювала з російськими спецслужбами вже з 2004 року, відзвітувала перед кураторами з ФСБ та отримувала фінансування.