Днями лідер партії “Альянс єдності Румунії” (AUR) Клаудіу Тарзіу та лідер партії Mi Hazank з Угорщини Ласло Тороцкоі виступили зі скандальними заявами щодо “повернення” територій, які наразі є українськими. Політиків цікавить частина Закарпаття. 

У Центрі стратегічних комунікацій України пояснили, чи варто українцям перейматися про ще одну окупацію, але із західного напрямку. 

“Заяви Троцкаї і Тірзіу не відображають офіційної позиції Угорщини та Румунії. Це радикальні популістські політики, які в такий спосіб привертають до себе увагу”, – зауважили в ЦСК. 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Центрі додали, що європейські країни та їхні лідери поважають територіальну цілісність України.

“Відхід європейських країн від принципу поваги до територіальної цілісності може призвести до хаосу на всьому континенті. В тому числі існує конфліктний потенціал і між Угорщиною та Румунією”, – резюмували в Центрі стратегічних комунікацій.