Чи хотілось би вам прокидатись щоранку, відчуваючи свіжий природний запах, який бадьорить і надає сил? Це могло би допомогти прокинутись швидше і відчути натхнення на новий день. Експерти кажуть, що для цього не потрібно витрачати багато грошей на особливу постільну білизну чи часто прати її, щоби відчувати запах кондиціонеру.

Виявляється, всі ці переваги дає всього одна натуральна речовина, яку можна придбати в будь-якій аптеці. Йдеться про ефірну олію евкаліпта.

Натуральний запах евкаліпту допомагає долати сонливість та млявість, поліпшує настрій і знижує стомлюваність. До того ж він відганяє комах, що може бути додатково корисним у теплу пору року, коли нам дошкуляють комарі.

Як приготувати спрей для постільної білизни з олією евкаліпта? Візьміть невеличку пляшку з розпилювачем, 30 крапель самої олії та трохи дистильованої води. І не забудьте про емульгатор, який допоможе поєднати ці дві субстанції, адже самі по собі вони не перемішуються. Це може бути, наприклад, звичайна кухонна сіль. На четвертину чайної ложки солі нанесіть олію і засипте у пляшку з пульверизатором. Залийте все склянкою дистильованої або хоча би просто фільтрованої води і як слід потрусіть, щоби всі складники перемішались. Спрей готовий. Його можна наносити на простирадла, ковдри, подушки, наматрацники та пледи. Коли вони повністю висохнуть за кілька хвилин, на тканині залишиться приємний легкий аромат.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Але уникайте надмірного використання. У великих кількостях ефірні олії можуть залишати опіки на шкірі, провокувати напади астми, а ще бути шкідливими для домашніх тварин, особливо, якщо вони сплять разом з вами. Тому використовуйте засіб помірно.

Якщо з якихось причин евкаліпт вам не підходить, ви можете замінити його на м’ятну, цитрусову, розмаринову чи будь-яку хвойну ефірну олію. Або обрати щось інше на свій смак і потреби. Головне – це користуватись спреєм акуратно, тоді він принесе вам тільки користь.