В Україні з’явиться ще одна категорія працівників, яким нададуть відстрочку від мобілізації. Такою інформацією поділився виконувач обов’язків голови Мінкульту Ростислав Карандєєв.

В інтерв’ю агентству «Інтерфакс» чиновник розповів, що під рушницю відтепер не ставитимуть громадян, які є діячами культури та задіяні на стратегічних підприємствах.

“Це, зокрема і “Суспільне” телебачення, і “Укрінформ” та деякі інші медіаорганізації та телеканали”, – пояснив в.о. міністра.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також Карандєєв зазначив, що діячі культури також є важливими для забезпечення обороноздатності держави, як і інші категорії працівників, на яких поширюється «бронь» від мобілізації.

Водночас чиновник наголосив, що відповідне право матимуть виключно ті діячі культури, які працюють на стратегічно важливих підприємствах.