Заяви генерала Ейріка Крістофферсена, командувача Збройними силами Норвегії, про те, що війна з Росією уже на порозі і що Європі залишились лічені роки, щоб підготуватися до нападу Росії, викликали занепокоєння в європейських країнах.

За словами Крістофферсена, у НАТО є лише два-три роки, щоб підготуватися до можливого нападу Кремля. Росіяни виявились спритнішими, ніж могли уявити собі в Альянсі. Їм вдалося перевести свою економіку на воєнні рейки та активно поповнювати свої арсенали, зокрема за допомогою КНДР та Ірану.

Військові НАТО вже цілком серйозно готують власне населення до можливого конфлікту з РФ. Голова військового комітету Альянсу адмірал Роб Бауер закликав людей зібрати приладдя, яке допоможе у перші години війни.

Наразі уся російська військова потуга зосереджена в Україні, тож для відкриття нових фронтів Путіну потрібно значно збільшити армію. У Кремлі цим займаються. 2 грудня 2023 року Путін підписав указ про збільшення Збройних сил РФ ще на 170 тисяч осіб.

Росіяни також не цураються відвертих провокацій. 17 січня у Калінінградській області відбулися військові навчання із застосуванням засобів радіоелектронної боротьби, внаслідок чого в кількох країнах Європи, зокрема в Польщі, Естонії та Фінляндії, майже повністю зник сигнал GPS.

Країни Балтії, які межують з Росією, найвідвертіше перед обличчям загрози. Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що у планах Путіна відновлення Російської імперії кінця 19 століття.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Щоб продемонструвати свою готовність до можливого конфлікту, НАТО оголосила про проведення найбільших з часів Холодної війни військових навчань Steadfast Defender. У тренуваннях, які триватимуть з 31 січня до травня, візьмуть участь 90 тисяч військових.

Ситуація на кордонах Росії та НАТО є дуже напруженою. Військові експерти попереджають, що війна з Росією може розпочатися в будь-який момент.