Американські вчені навчилися видобувати електроенергію із ґрунту. Це стало можливим завдяки винаходу фахівців із Північно-Західного університету в Еванстоні, штат Іллінойс.

Як пише видання Newatlas, йдеться про енергію, що виробляється мікроорганізмами при поїданні землі, про що було відомо давно.

Експерти зі США, своєю чергою, розробили пристрій, який забезпечує мікробів водою та киснем, щоб підтримувати потрібні для життєдіяльності умови.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Отримане обладнання вже показало феноменальні результати, генеруючи у 68 разів більше енергії, ніж витрачає. Водночас поки це все ще дуже скромні показники й отриманої потужності не вистачить навіть для того, щоб зарядити смартфон.

Втім, пристрій може бути корисним для фермерів, ведучи постійний моніторинг вологості, наявності поживних і забруднювальних речовин у ґрунті.