Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав НАТО не легковажити погрозами президента Росії Володимира Путіна на адресу країн Альянсу.

У інтервʼю “Радіо Свобода” Сікорський заявив, що “коли Путін погрожує, йому варто вірити”. Він нагадав про ймовірність того, що війна в Україні може вийти за її межі, і наголосив, що НАТО є найсильнішим військовим альянсом у світі.

“Росії краще не намагатися, бо вони програють”, – сказав Сікорський. “І завдяки хоробрості українських воїнів Росія вже втратила приблизно половину своїх танків і багато іншої військової техніки”, – додав політик.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Міністр також вказав на важливість допомоги Україні. “Ми є найсильнішим військовим альянсом на Землі. Але Україні потрібно допомогти відновити її територію, і потрібно знайти шляхи, як це зробити вчасно”, – наголосив він.

Сікорський також висловив свою думку щодо можливості конфлікту РФ з НАТО. Він сказав, що не збирається спекулювати, але вважає, що “коли президент Путін погрожує іншим країнам, як він погрожував Україні перед вторгненням, боюся, що йому варто вірити. І тому треба готуватися”.