Українські війська завдали чергового удару по російській авіації, коли знищили літак А-50 над Азовським морем. Цей літак, який використовується для радіолокаційного виявлення та управління, є одним з найдорожчих у російському авіаційному парку.

Знищення А-50 є серйозною втратою для російських окупантів. Це не тільки коштує їм значних коштів, але й позбавляє їх важливого засобу для виявлення українських військ.

За словами представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова, у російських окупантів залишилося близько десяти літаків А-50, представлених двома різними модифікаціями. РФ не може виготовляти нові судна цього типу.

“Важливий факт, Росія сьогодні втратила можливість виробляти подібні літаки. Тому втрата кожної такої одиниці — це кратно збільшена втрата, вона не відновлювальна. Це величезна втрата, якщо говорити про суми коштів”, – наголосив Юсов.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Реакція росіян на збиття А-50 та пошкодження Іл-22, за словами Юсова, була подібною до реакції на знищення крейсера “Москва”. Росіяни спочатку заперечували ці події, потім замовчували їх, а потім зрештою визнали їх.

“Це також дуже знакові події й дії українських Сил оборони дуже успішні”, – додав розвідник.