Британія випробувала нову потужну лазерну зброю, яка може знищувати зграї безпілотників, повідомило Міністерство оборони країни.

Зазначається, що лазерна зброя DragonFire вперше здійснила вогонь по кількох повітряних цілях на полігоні на Гебридських островах у Шотландії.

Політики у Великій Британії тепер сподіваються пришвидшити його розгортання після посилення нападів повстанців-хуситів на кораблі в Червоному морі, повідомляє The Times.

Міністерство оборони не розголошує радіус дії зброї, але каже, що її точність настільки висока, що вона еквівалентна можливості влучити в монету на відстані кілометра. 

Система лазерної енергетичної зброї (LDEW) використовувалася під час випробувань для ураження повітряних цілей на відстані кількох миль, повідомляє The Times, і може бути використана для захисту військово-морських суден приблизно через п’ять років.

Розробка зброї коштує близько 126 мільйонів доларів США (100 мільйонів фунтів стерлінгів), за словами Міноборони, і використовує висококонцентрований енергетичний промінь, який рухається зі швидкістю світла, щоб вразити цілі.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Випалювання протягом 10 секунд є еквівалентом використання звичайного обігрівача протягом години, додає він. Вартість експлуатації лазера зазвичай становить менш як 13 доларів США за постріл. 

Ця зброя є відносно дешевою у порівнянні з нинішніми системами протиповітряної оборони, які використовують ракети вартістю мільйони доларів для перехоплення дронів вартістю лише 2000 доларів.