За останній час до тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області прибуло щонайменше 50 тисяч заробітчан із депресивних регіонів Російської Федерації та країн Центральної Азії.

Як повідомив представник Центру національного спротиву ССО, окупанти хочуть залучити заробітчан із цих регіонів для “пришвидшення темпів асиміляції українського населення”.

У ЦНС додали, що у Маріуполі зараз проживає принаймні вдвічі менше людей, ніж до повномасштабного вторгнення. Окупаційна влада сподівається, що заробітчани допоможуть їй відновити інфраструктуру міста та забезпечити його економічне функціонування.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Однак, за словами представника ЦНС, окупаційна влада також активно звозить до Маріуполя криміналітет, як з Росії, так і з країн Центральної Азії.

“На тимчасово окупованих територіях уже фіксують утворення етнічних кримінальних угруповань з-поміж мігрантів”, – зазначив він.