Країни Заходу недооцінюють російського диктатора владіміра путіна, бо він може наказати напасти на країну НАТО навіть під час війни з Україною.

Таку думку висловив експосол України в США від 2015 по 2019 роки Валерій Чалий в етері телеканалу “Еспресо”.

За словами дипломата, у росії планували напасти на Естонію. Це факт, стверджує Чалий. Тільки потім у росіян щось змінилося і вони вдерлися в Україну.

Експерт переконує, що окупувати Естонію не так важко. Він навів приклад з естонським містом Нарва, де мешкає 89% росіян, а естонців – лише 5%. Там діє дуже багато агентів ФСБ. За словами Чалого, окупувати Нарву реально без великої переваги в особовому складі. Росіяни могли захопити місто і подивитися на реакцію НАТО.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Дипломат наголосив, що в росіян “руки чешуться” ударити по Естонії, але відволікає Україна. Якщо Україну не підтримувати озброєнням та матеріально, то путін матиме змогу вивільнити частину сил і підняти ставки в Естонії, потім торгуючись за рахунок України.

У разі замороження війни або окопної війни росія сконцентрується на паралельному ударі по країнах з Північноатлантичного Альянсу. Якщо Україна програє, то путін не зупиниться ні перед чим.