В Україні триває війна, але навіть за таких умов держава виконує взяті на себе соціальні зобов’язання, справно виплачуючи громадянам пенсії.

Понад те, на третьому році активних бойових дій ПФУ запланував підвищення виплат.

Пройде воно в три етапи, будучи пов’язаним з підвищенням прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати, а також щорічною індексацією.

Вже відомо, що етапи підвищення виплат українцям відбудуться у березні та квітні. Січневе підвищення 2024 року вже відбулося.

Так, на початку поточного року зросли пенсії у громадян, які отримують мінімальний та максимальний розмір виплат. У першому випадку зростання склало 272 гривні. У другому – 2720.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У березні пройде традиційна індексація пенсій. За прогнозами фахівців, виплати піднімуть на 15%.

На квітень своєю чергою заплановано чергове підвищення мінімальної зарплати, що вплине і на пенсії. У громадян із 35 роками (30 для жінок) стажу при віці від 65 років мінімальний розмір виплати становитиме 3200 грн.